Make your own free website on Tripod.com
   


English
version

 

Неколку основни информации за мене...

 

 

 
  КОЈ Е ЕМИЛ
  Повеќе инфо
 
  Слики  
 
  Другари  
 
  Патувања  
 
  Настани  
 
  IFLRY  
 
  Линкови  

 

Име:
Емил КИРЈАС
Роден на:
26 јуни 1975 год.
Роден во:
Скопје, Република Македонија
Националност:
Македонец
Образование:
моментно: Кралски колеџ во Лондон,
магистерски студии по геополитика, територија и безбедност

 
Електро-технички факултет при  
Универзитетот Св. Кирил и Методиј - Скопје

Природно-математичка гимназија "Никола Карев" - Скопје;

Основно училиште Коле Неделковски - Скопје
Други задолженија:
Потпретседател на Либералната интернационала
 
Претседател на Одбор за меѓународна политика и евроатлантски интеграции на
ЛДП (Либерално-демократска партија)

Член на Централниот одбор на 
ЛДП
(Либерално-демократска партија)  

поранешен Претсетадел на IFLRY 
(International Federation of Liberal Youth); 
Странски јазици:
Течно: англиски, српски, хрватски
Одлично: германски, француски, руски, бугарски
Многу добро: словенечки, шпански
Основно: италијански, сите словенски јазици
Работно искуство: декември 2004 - август 2006
државен секретар
Министерство за надворешни работи
Влада на Република Македонија

јануари 2002 - декември 2004

Шеф на канцеларија во Скопје
Фондација Фридрих Науман


април
2000 - декември 2001
Directorate of Youth and Sport, Council of Europe


јануари
- мај 1999
OSCE Skopje Support Unit
 
Домашна адреса:
Народен фронт 31/31
МК - 1000 Скопје
;Македонија
Телефон:
+389.70.243022
Ел. пошта:
emil@kirjas.com

 

Назад кон ПРВАТА СТРАНА CENTER

    Страните се креација на Емил Кирјас.
Забрането превземање на содржини од страните без одобрение.
Пратете ги Вашите сугестии по
e-mail.
Последно обновување:
15/10/06 21:44